promo
13

Bebina avantura u mjehurićima: 5 savjeta za ugodno kupanje

Vrijeme kupanja zaista može, za vas i vašu bebu, biti najbolji dio dana – odlična prilika da spojite ugodno s korisnim i da kvalitetno, opuštajuće i zabavno provedete vrijeme sa svojim najmilijim malim bićima.

Vrlo dobro znamo da bebe nisu baš uvijek oduševljene kupanjem. Osim toga, ponekad se ni prebrižne majke ne snalaze najbolje, u strahu da ne naprave neku grešku, pa kupanje bebe, umjesto razonode, postane opterećenje.

Zato su ekspertice Prirodne kozmetike Gloria odlučile da, po ko zna koji put, urade ono što najbolje umiju – pomognu majkama svojim stručnim savjetima i sigurnim, prirodnim i blagotvornim proizvodima. Ukoliko poslušate njihovih top 5 savjeta, vaša beba će, za vrijeme kupanja, biti sigurna i sretna, a kupanje će biti zabavna avantura.

1. Temperatura

Idealna temperatura vode za kupanje jednaka je tjelesnoj temperaturi vašeg djeteta. Zato držite vodu ispod 37° C. Vrlo često je previsoka ili preniska temperatura vode razlog za uznemirenost bebe prilikom kupanja. Zato stvorite svojim nježnim, osjetljivim stvorenjima idealne uslove. Kupka ne smije biti niti pretopla, što isušuje kožu, niti prehladna, što može učiniti kupanje neugodnim iskustvom.

2. Čistoća

Pažljivo provjerite čistoću kupatila, kao i čistoću igračaka kojima će se beba zabavljati. Poslije kupanja, sve igračke isperite i ostavite ih da se dobro osuše prije nego što ih vratite na njihovo mjesto. Jako je važno da u higijeni i njezi bebe izbjegavate sve predmete i hemikalije koji mogu biti štetni i izazivati iritacije. Tog principa držimo se i u našem laboratoriju prilikom izrade proizvoda za njegu kože malih i velikih podjednako.

3. Kupka

Sintetički sapuni i kupke imaju visok pH i jaku moć čišćenja koja može promijeniti hidrolipidni film kože. Srećom, možete se osloniti na čiste, ljekovite i sigurne sastojke Gloria šampona, odnosno kupke za bebe, koja ne izaziva iritacije, peckanje, crvenilo i potpuno je sigurna za tretman osjetljive bebine kože.

4. Zabava

Potrudite se da kupanje protiče u veseloj i zabavnoj atmosferi. Možete, primjera radi, djetetu dati nekoliko posudica, različitog obima, da presipa vodu iz jedne u drugu. Djeca mnogo vole tu igru, a i korisna je za razvijanje njihovih kognitivnih sposobnosti. Dok se igraju, vi ćete biti u prilici da se posvetite nježnom čišćenju njihovog tijela.

5. Sušenje

Nakon kupanja, nježno tapkajte kožu čistim peškirom. Posebno obratite pažnju na nabore kože, kako biste izbjegli vlažna područja koja bi mogla oslabjeti epidermis. Poslije sušenja, u tankom sloju na bebinu kožu nanesite Gloria Kremu za bebe, koja je osmišljena i pripremljena s posebnom pažnjom kako bi zaštitila i njegovala osjetljivu kožu malenih i tek rođenih bića. Krema će nahraniti bebinu kožu i zaštititi je od pelenskih osipa i crvenila.

Najvažnije od svega, pobrinite se da kupanje bebe protiče uz što više nježnosti i ljubavi. Bebe će pamtiti taj osjećaj i rado će sarađivati s vama u takvim aktivnostima.

Kako bi iskustvo kupanja i mirisalo na nježnost, kupku i kremu za bebe, kao i ostale Gloria proizvode, možete, kroz sigurnu online kupovinu, naručiti na www.prirodna.com ili ih pronaći na policama obližnje apoteke, cm ili dm marketa.