Uzbudljivo putovanje
98

Urolog porodio ženu u avionu, maleni Jake mu poremetio planove

Klix.ba
Foto: Cleveland News Service
Foto: Cleveland News Service
Doktor Sij Hemal na Air Franceovom letu iz Indije do SAD-a porodio je jednu ženu koja je na svijet donijela dječaka Jakea. Hemal je tokom leta planirao odgledati film, popiti čašu šampanjca i spavati, ali zahvaljujući malenom Jakeu koji nije mogao čekati da avion sleti, ništa od toga se nije dogodilo.

Nakon što je osoblje aviona tražilo ljekara Hemal je shvatio da pomoć treba 41-godišnjoj Toyin Ogundipe koja je dobila porođajne trudove.

"Žalila se na bolove u leđima. Prvo sam pomislio da se radi o kamenu u bubregu, ali nakon što mi je rekla da je trudna, shvatio sam da se radi o trudovima. Kada je razmak između njih bio samo dvije minute, bilo mi je jasno da će se poroditi u avionu", rekao je Hemal za CNN.

Foto: Cleveland News Service
Foto: Cleveland News Service

Hitno slijetanje zahtijevalo bi dvosatno skretanje u američku vojnu bazu na Azorske otoke. Umjesto toga, osoblje je prebacilo trudnicu u prvu klasu gdje je bilo manje putnika i više prostora, a do aerodroma JFK imali su još četiri sata leta.

Iako je Hemal ustvari urolog, ovo je bio njegov osmi porođaj.

"Bila sam opuštena jer sam znala da sam u dobrim rukama. Učinili su sve što bi učinili ljekar i babica da sam bila u bolnici, možda čak i više“, kazala je Ogundipe koja se porodila 17. decembra.

Foto: Cleveland News Service
Foto: Cleveland News Service

Odmah nakon slijetanja majka i beba su prebačeni u bolnicu, a vijest je objavljena mjesec dana kasnije.