Zanimljiv događaj
99

U Sarajevu uskoro konferencija za mame - MAMF

D. J.
Foto: Press
Konferencija za mame - MAMF, održat će se 26. maja u hotelu Hills u vremenskom periodu od 10 do 18 sati.

Ova godina donosi inovativne promjene za konferenciju, s obzirom na to da prvi put pored radionica i panela, imamo i svoj sajamski dio – MAMAMARKET gdje će mame moći predstaviti svoje proizvode i usluge.

Ova konferencija predstavlja odličnu priliku za sve mame, ali i buduće roditelje, da nauče nešto novo, da se opuste i uživaju u druženju sa stručnjacima i brojnim prijateljima MAMF-a.

Osnivač Konferncije Meliha Mulahalilović Žiško ističe da je događaj s godinama rastao i postao prepoznatljiv kao mjesto susreta i dobre energije: "Događaj Konferencija za mame (MAMF) je prepoznatljiv i ponosni smo na partnerstvo koje imamo s majkama. U ovim izazovnim vremenima, posvećenost porodici treba biti što veća. Pozivam sve mame u BiH da nam se pridruže 26.05. kako bismo zajedno napunile baterije i pružile podršku jedna drugoj."

Učesnice i teme konferencije su izuzetno interesantne i relevantne, te smo sigurni da će svi posjetioci pronaći nešto za sebe.

Aida Zubčević, vlasnica Favede i predsjednica Udruženja poslovnih žena u BiH, jedna od četiri dobitnice Oxfam svjetske nagrade za ekonomsko osnaživanje žena, otvara ovogodišnji MAMF i govorit će o tome kako se postiže ravnoteža između života i posla, te koji su izazovi poduzetničkog puta jedne mame.

Vahida Djedović će predstaviti svoju novu knjigu "Kad izgubim sebe" i govoriti o održavanju ravnoteže u životu.

Iz Hrvatske nam samo za ovu priliku dolazi Jelena Veljača, glumica, scenaristica i producentica, te članica inicijative #spasime. Na MAMF-u govori o tome kako aktivizam može doprinijeti pozitivnim promjenama u svijetu.

Dr. Lejla Divović-Mustafić, ljekar specijalista interne medicine i dr. Zana Tafi, specijalista medicine rada i sporta, govorit će o tome kako ostati snažna i zdrava mama te održavati kondiciju i vitalnost tijekom majčinstva.

Belma Alagić i Lemana Terzimehić će govoriti o ulozi tehnologije i okruženja u razvoju djece. Lejla Šebić će predstaviti priručnik Vježbe za mame i bebe nakon trudnoće.

Lana Milavić će na supoznati sa homeopatijom i govoriti o tome kako ona može ublažiti simptome i stres u majčinstvu.

Ulaz je besplatan zahvaljujući društveno-odgovornim kompanijama: HOLDINA, BH Telecom, dm drogerie markt, Gloria kozmetika i druge.