{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Šta znači rano učenje jezika?

S
7.9.2011. u 09:49
0
0
Šta znači rano učenje jezika?
0
Želite se uvjeriti kako vaše dijete lako može naučiti engleski jezik i pri tome se zabaviti? Dođite na besplatni demo čas! Možete se prijaviti na brojeve telefona (od 16-20h) 033 264 010, 062 210 370 ili putem e-maila sarajevo[email protected]

Istraživanja su pokazala kako u razvoju jezika postoji razdoblje u kojem dijete jezike uči s nevjerovatnom lakoćom i neopterećenošću. To je zapravo vrijeme kada uči svoj materinji jezik, ali ujedno i najbolje vrijeme za učenje drugog jezika – s pouzdanjem i lakoćom.

Kod beba i male djece ne postoje strani jezici, djeca saznaju da je jezik koji su naučili strani jezik tek kad malo odrastu i kada im to otkrije okolina, stoga je učenje u prvih šest godina najvažnije. U Helen Doron školama jezik se ne percipira kao obaveza već kao igra te medij kojim ostvaruje ciljeve i komunicira s okolinom.

Pjesme su izvrstan način učenja stranih jezika zato što se rimuju, zabavne su te ih je lako upamtiti. Kada se riječi pjevaju ili recituju, dolazi do boljeg usvajanja naučenog sadržaja, a pokreti i ritam dodatno stimuliraju mozak na bolje učenje.

Posebni materijali za učenje:

Metoda Helen Doron Early English koristi materijale za učenje koji su puni aktivnosti s ciljem promovisanja užitka prilikom sticanja novih vještina putem podsticanja, uključivanja i motivacije. To zauzvrat našim učiteljima omogućuje potpuno uživanje u poučavanju. Upravo kombinacija slušanja CD-a kod kuće i kvalificiranih učitelja koji poučavaju u malim grupama omogućit će vašem djetetu da brzo i lako nauči engleski jezik.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: