Obratite pažnju
17

Psihologinja otkrila pravilo od tri minute koje je ključno za sticanje povjerenja djeteta

I. S.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Psihologinja Nataliya Sirotich otkirla je pravilo od tri minute koje je ključno za sticanje povjerenje djeteta. Ukoliko ovo počnete primjenjivati, možete biti sigurni da će vam ono vjerovati i kada odraste.

Naime, poenta je u tome da se s djetetom svaki dan susretnete kao da se dugo niste vidjeli, čak i ako se niste vidjeli samo nekoliko minuta jer ste bili u prodavnici. Važno je te tri minute provesti u istoj razini s djetetovim očima, grliti ga i pitati što se sve dogodilo dok niste bili zajedno.

Naravno, pravilo od tri minute ne znači da s djetetom trebate provesti samo tri minute dnevno. Ono znači da morate provesti tri minute s djetetom odmah nakon što ste se ponovo sreli.

Nataliya dalje navodi da će vam dijete u prvih nekoliko minuta nakon što se vidite ispričati sve informacije kojih se mogu sjetiti.

Mališani koji nemaju priliku ispričati roditeljima sve sitnice, neće pričati ni o važnim stvarima s kojima će se susretati u životu. Naravno, dijete trebate saslušati do kraja čak i ako vam se čini da priča o nebitnim stvarima.