{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prvi Dječiji sajam u Mostaru

8.5.2014. u 14:59
0
0
Prvi Dječiji sajam u Mostaru
0
Još samo dva dana dijeli nas do početka najveselijeg i najzabavnijeg događaja za djecu i roditelje u regiji - Dječijeg sajma koji se održava pod počasnim pokroviteljstvom Grada Mostara.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Sajam koji ima tradiciju dugu osam godina i do sada se održavao u Zagrebu i Rijeci ove godine prvi put se održava u Mostaru, te najesen u Sarajevu. Dječiji sajam najveći je i najstariji događaj namijenjen djeci i porodicama u regiji po čijem konceptu se danas održavaju mnogi sajmovi namijenjeni djeci i bebama u susjednim zemaljama.

Od stručne literature i savjeta, preko krevetića, kolica, kozmetike i pelena, pa do odjeće, obuće, igračaka i zabavno - edukativnih radionica, predstava, nastupa i takmičenja, degustacija i darova, Dječiji sajam nudi za svakog po nešto. Bez obzira da li ste veliki ili mali, sajam će vas svojim mnogobrojnim veselim sadržajima podsjetiti kako je lijepo i najljepše na svijetu biti dijete.

A što sve očekuje mališane na 1. Dječijem sajmu u Mostaru? Maskote, oslikavanje lica, nastup klauna, veliki zabavni park te zabavne igre pod pokroviteljstvom Zotta, Raucha i Hippa te Konzumov Kodijev svijet za zanimljivim sadržajima poput igre memorije, slagalice "Čovječe ne ljuti se", kao i radionice crtanja i bojanja, modeliranje figurica i ples sa Kodijem i Ledom Medom.

Generalni sponzor sajma Cryo-Save poziva sve na rođendansku tortu kojom slavi pet godina od dolaska u Bosnu i Hercegovinu i to u nedjelju u 17 sati.

Za roditelje su spremni posebni sajamski popusti, ali i vrlo maštovite i zabavne igre poput takmičenja tata u povijanju beba koje će se održati u nedjelju u 17:30 sati. Mame pozivamo na makeover by Avon i La Bellezza.

U sklopu projekta zbližavanja djece sa službama od javnog značaja na Sajmu će sudjelovati Profesionalna vatrogasna postrojba Mostar, Policijska uprava Mostar, Dom zdravlja Mostar i Hercegovačka gorska služba spašavanja. Djeci će biti omogućeno da postavljaju pitanja, fotografiraju se na policijskom motoru, u vozilu vatrogasaca ili razgledaju što se skriva u vozilu hitne medicinske pomoći i gorske službe spašavanja.

S ponosom najavljujemo da u programu sajma učestvuje više od 500 mališana iz škola i vrtića Mostara i okoline koji su pripremili bogat plesno-pjevačko-glumački spektakl, ali i sportski program.

Radno vrijeme sajma je u subotu i nedjelju, 10. i 11. 5., od 9:30 do 19:30 sati. Adresa je Španski trg 1, igralište od gimnazije. Ulaz na sajam je besplatan!

Više o izlagačima i ostalim informacijama možete saznati na našoj web stranici www.djecjisajam.ba.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: