Sačuvati planetu
22

Otkrijte šta svaki roditelj treba učiniti kako bi njegovo dijete bilo ekološki osviješteno

S.H.P.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Djeca vrlo brzo usvajaju navike i ako ih roditelji podučavaju ekološkim navikama, to može igrati ogromnu ulogu u očuvanju okoliša. Ove navike je važno uspostaviti kako bi se djeca što bolje povezala s prirodom.

Ovih nekoliko stvari morate podučiti djecu kako bi bila ekološki osviještena.

Iako djeca mogu postati prilično ovisna kada je riječ o društvenim medijima i sve manje vremena provoditi u prirodi, oni vam mogu pomoći da povežete dijete s ostalom djecom koja pokazuju interesovanje za prirodu.

Foto: Bright Side
Foto: Bright Side

Djecu naučite i kako su automobili jedan od glavnih krivaca za globalno zagrijavanje. Kažite im kako se briga o planeti može postići izbjegavanjem korištenja vozila. Također, naučite ih da je korištenje električnih automobila i automobila koji štede gorivo mnogo prihvatljivije od automobila na gorivo.

Naučite ih da štede vodu da svaki put kad im ne treba voda, zatvore slavinu. Osim toga, ohrabrite ih da se brže tuširaju, jer u svakoj minuti koju provede pod tušem potroši 17 litara vode.

Foto: Bright Side
Foto: Bright Side

Djecu treba učiti da prema svim živim bićima postupaju s brigom i nježnošću. Naučite ih da životinje treba voljeti i da ih se ne trebaju plašiti. S djecom posjetite veterinara koji im može ispričati sve o životinjama za koje je dijete zainteresirano.

Učite ih da recikliraju plastične boce, čepove i ostale materijale koji se ne mogu razgrađivati. To je najbolji način da spasite našu planetu.

Foto: Bright Side
Foto: Bright Side

Jedite više svježe i organske hrane. Organska proizvodnja izbjegava umjetna gnojiva i pesticide koje štete tlu, a osim toga organska hrana je mnogo zdravija i ukusnija.

Naučite djecu koliko je važno saditi drveće, jer je to od presudnog značaja za naš ekosistem.

Djeca svih dobnih skupina trebaju naučiti štedjeti električnu energiju. Potičite ih i da učestvuju u danima čišćenja zajednice sakupljanjem smeća.