{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Organska hrana nije uvijek bolje rješenje za djecu

23.10.2012. u 15:45
1
2
Organska hrana nije uvijek bolje rješenje za djecu
1
Organska hrana nije uvijek bolje rješenje za djecu
Eksperti iz Sjedinjenih Američkih Država tvrde da roditelji svoju djecu trebaju hraniti sa mnogo voća i povrća, ali da ne moraju brinuti da li je ono organsko ili ne ukoliko imaju problema sa novcem.
Iako organska hrana sadrži manje pesticida, ona sadrži iste vitamine, minerale, antioksidanse i druge hranjive materije kao i konvencionalna hrana.

"Ne želimo da porodice konzumiraju manje količine skuplje organske hrane te tako smanje ukupan unos zdravih materija. Najvažnije je da djeca imaju zdravu ishranu bogatu voćem, povrćem, cijelim zrnima žitarica i polumasnim ili nemasnim mliječnim proizvodima. Ovakva vrsta ishrane se pokazala veoma korisnom, bez obzira na to da li se radi o običnoj ili organskoj hrani", rekla je Janet Silverstein sa Američke pedijatrijske akademije.

Istraživanje koje je uradila ova grupa naučnika je pokazalo da organsko mlijeko ne daje nikakve dodatne koristi u poređenju sa običnim mlijekom.

Opsežno istraživanje, čije je rezultate u septembru objavio Univerzitet Stanford, je pokazalo da organski proizvodi nisu hranjiviji od konvencionalnih proizvoda, ali da sadrže manje tragove pesticida.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: