Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mladunchad majmuna su odgajana u kavezima bez majke. Kavezi su opremljeni sa po 2 lutke (imitacije majke) i to jedna od zice sa prikljucenom bocom mlijeka; druga lutka bila je od drveta, oblozena finim platnom. Novorodjencad majmuna su vrijeme provodila uz imitaciju majke oblozene mekanim platnom, iako tu nije bilo mlijeka. 'Zichanu' lutku bi posjetili samo kad osjete glad. Ugradjen je izvor toplote u metalnu lutku. Mlado majmuna je ostajalo prigrljeno uz platnenu imitaciju. Osjecaj.
Hehe, gdjice, sve znamo. A ... Maslow's pyramid of human needs? :P Vrlo lijep pozdrav/selam :)
Hajde posaljite ovaj dopis domovima zdravlja. Da mogu, odvojili bi roditelje sasvim od djece pri vakcinaciji, pregledima i sl. Neka ono place koliko hoce, da ja svoje zavrsim.
sta beba zna sta je bol nema dovoljno razvijenu svijest do druge godine cista glupost
@gradimirI osjeti ali ne moze biti svjesna boli, isto kao kad osjeces drvo, ono ima nervni sistem, zivo je bice al ne osjeca bol jer nema svijest
nije samo bebu, i mene kad kakva fina miluje oslobodim se svega...😎