{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Muškarci ne znaju zamijeniti žene u kućnim poslovima

S
13.10.2010. u 22:40
0
10
Muškarci ne znaju zamijeniti žene u kućnim poslovima
0
Muškarci ne znaju zamijeniti žene u kućnim poslovima
Ukoliko žena ostavi kućne poslove muškarcu, neka se ne nada da će sve biti kako treba urađeno. Upravo to zaključak je istraživanja tržišta koje je provela kompanija Miele.
Iz firme koja se bavi proizvodnjom kućanskih aparata ustanovili su da čak 82 posto žena u domaćinstvima obavlja poslove čišćenja kuće, dok je za to zaduženo tek osam posto muževa i momaka.

Istraživanje je pokazalo da muškarci, kad je u pitanju održavanje doma, najradije prebace odgovornost na druge, dok je 15 posto njih izjavilo da im je čišćenje "pretežak posao", piše "Daily Express".

Na drugoj strani, žene osjećaju da čistoća njihovog doma reflektuje čistoću njih samih, tako da ih je jednostavno sramota kad stvari nisu kakve bi trebale biti.

"Mnogi muškarci mijenjanje ulja u automobilu ili promjenu pregorjele sijalice vide kao nešto što su uradili oko kuće, ali kuhanje i čišćenje smatraju poslom žene. Nema izgovora za one koji ne znaju uključiti mašinu za veš ili kuhati, ako već znaju čitati i instalirati Windows 7 na svoj kompjuter", objašnjava ekspert za veze, Phillip Hodson. "Jedan od problema je što muškarci obično traže neke aktivnosti koje potiču rast adrenalina, a rad po kući im je pravo šljakanje. Žene imaju jači 'instinkt gnijezda', pa tako i prirodno obavljaju poslove čišćenja."

Istraživanje je također pokazalo da jedan od osam Britanaca dozvoljava gostima da nose obuću unutar kuće, a jedan od deset ispitanika ne brine da li mu je kuća prljava. Dva posto njih plaćaju profesionalne čistače.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: