Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U SAD-u su naucnici ugradili jednom momku u uho minijaturni slusni aparat i gotovo potpuno elimisali tu govornu manu.Poenta je u tome da mozak "ne cuje" glas koji dolazi iz glasnih zica na vrijeme...zato nastaje prekid u govoru,osoba ponavlja slog u pokusaju da opet cuje...ugradnjom tog aparata osoba brze cuje tj.mozak brze prepozna glas i momak je govorio sasvim ok...Rekoh ako neko pametan cita pa da se razmisli o primeni tehnike i kod nas.Nazalost,kod nas doktori razmisljajuci o svakodnevnici i zaborave na drugu stranu nauke a ne samo novcanu.Poz.
i i i i mee me meni su sa sa saljevali stra stravu ka ka kad sam bio ma ma mali i da da danas fa fa fala bobobogu ne mu mu mucam
I ja sam mucao kad sam bio dijete i onda sam shvatio da sam glup ko ku.rac sto to radim i onda sam odjednom prestao, bez icije pomoci, jednostavo samo od sebe prestalo.
Salijete stravu i u 60% slucajeva uspijeva....(ako je razlog strah,stres i sl.)
Saljevali su meni kad sam bio dijete. Dok nisam počeo ići kod logopeda i raditi vježbe disanja nije bilo napretka.
hahaha al gdje izracuna procenat od 60%
PRIKAŽI ODGOVORE (5)