{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Momenat kada se dogodilo čudo: Preminulo novorođenče oživjelo u zagrljaju roditelja

Klix.ba
13.3.2015. u 18:48
779
134
Momenat kada se dogodilo čudo: Preminulo novorođenče oživjelo u zagrljaju roditelja
779
Kate i David Ogg su bili slomljeni od tuge kada je jedno od njihovih blizanaca, koji su prerano rođeni, prestalo disati. Ljekari su im rekli da beba muškog spola neće preživjeti i donio je da ga prvi i posljednji put zagrle. Tada se dogodilo čudo.
David se popeo na krevet kako bi zagrlio svoju bebu zajedno sa suprugom i tada se beba počela micati i disati. Bolničko osoblje je utrčalo u sobu i zajedno su vratili bebu u život.

Od tog dana prošlo je pet godina. Jamie Ogg je zdravo i sretno dijete koje, osim svoje sestre bliznakinje Emily, ima i malog brata.

"Bilo nam je veoma teško. Oko 20 osoba je bilo u sobi i blizu 20 minuta su ga pokušavali oživjeti i onda su prestali. Kazali su da ništa više ne mogu učiniti. Tijelo mu je bilo hladno i ja sam ga samo htjela zagrijati, prvi i posljednji put. Tada je i moj suprug skinuo majicu i legao u krevet. Zagrlili smo ga i plakali iz dubine duše. Pričali smo mu da ima malu sestru koja ga treba i da ga mi trebamo, da smo mu izabrali ime i značenje imena. Tada je otvorio oči, počeo disati i uhvatio Davidov prst", prisjetila se Kate.

Nakon par godina blizanci su dobili i malog brata Charlija koji voli pričati o njima.

"Kaže kako je rođen debeo, a oni mršavi, te da je Jamie rođen mrtav pa da je oživio. Svi okolo njega znaju tu priču", kazala je Kate.

Jamie nema nikakvih zdravstvenih problema niti posljedica toga što mu se dogodilo prilikom rođenja. Njegovi roditelji su pokrenuli i online zajednicu Jamie's Gift putem koje prikupljaju sredstva za prerano rođene i bolesne bebe.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: