Komentari (33)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa normalno da ce sebe spasiti ovo ne bi trebalo biti ni moralna dilema, dijete nije jos ni zivo fakticki
Čuj ti ovo, dijete još nije ni živo??? Hoćeš reći da je mrtvo? Faktički?
@budzetlija licno mislim od trenutka kad postanes svjestan sam sebe. Kad pocnes da stvaras sjecanja.
Zena je, u najmanju ruku, necija majka(ako ima jos djece), supruga, kcerka, sestra, snaha, zaova, jetrva, svastika itd i naravno da bez dileme, moralne i vjerske zenu treba spasiti.
Zasto bi bena bila vaznija od njenog zivota? Znam da ja da ste vi zaljubljeni u svoju djecu ali mali postatal njih ce bilo sta znacajno napraviti na ovom svijetu. To su cinjenice.
Mlada mama -znaci debil
I po Bozijem i po ljudskom zakonu se spasava majka tako da je suvisno o tome pricati!!! Naravno najbolje bi bilo ako moze da se spase obije i beba i mama medjutim ako ne postoji nikakva sansa nego je majcin zivot ugrozen onda se spasava mama.
moje najranije sjecanje je kad sam imao oko 6 godina, tako da zivot majke je vrijedniji.
Negdje sam procitao da u ovakvim slucajevima se spasava majka.Mozda izgleda okrutno ali to je priroda..Majka se sacuva zbog daljnje reprodukcije,odnosno radjanja djeteta..
Ma nema šanse, da sam u toj situaciji, ne daj Boze, ja bih birala da spase bebu. Beba bi bil dobro i bez mene, ionako nafaku ima svako svoju. No, svako ima svoje gledište i pravo da radi šta misli da je bolje.
Musa (Mojsije) je bio pušten niz rijeku. Dalje znate šta je bilo. O blagodati svih živih bića se brine isključivo vrhovna Mudrost. Ne znam, ali mene je život do sada naučio tako. Ova majka može umrijeti i mjesec dana nakon sto odluči da doktori spase nju. Zato ne bih stavila sebe kao prioritet nikada.
Ma da, super potez, ostane troje male djece bez majke, udovac ubijen u pojam, baš idealni uslovi za nastavak života...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
a kod abortusa vam je ok
Ovo je sasvim normalan stav
Nema tu polemike nikakve. Ako bude komplikacija dijetetu su male sanse, u svakom slucaju manje nego majci. Uz to sa dijete odrasta bez mame, da nekad u zivotu sebi namece krivnju.. Logican izbor.
Kako se živi poslije, s ovom odlukom? Kako to spasite mene? Da mi se muž nebu oženio s drugom i odgajali moje dijete, spasteme. Koja sebičnost...