Bebe
22

Majke podijelile smiješne i korisne savjete koji olakšavaju roditeljstvo

Klix.ba
Dosjetljive mame odlučile su podijeliti s drugima smiješne i korisne savjete kako olakšati svakodnevni "roditeljski posao".

Djeca su često nestašna, živahna i vole da rade sve ono što nas možda izluđuje, a nekada ostave i haos za sobom.

Kako im ne bi uništio zidove, tapete ili ostalo pokućstvo, jedna majka je došla na ideju da svog dječaka stavi u veliku kartonsku kutiju s bojicama. Tako je slobodno mogao šarati po unutrašnjosti, a kada završi karton bi samo bacila.

Svaki roditelj se sigurno suočio s tim da mu dijete ne želi jesti ili piti sve, pogotovo one zdrave stvari. Majke stručnjaci ističu da je bitan izgled obroka, jer on privlači djecu. I upravo zbog toga, koristi šarene čokoladne mrvice i šlag koje stavlja u najzdravija pića koja napravi svom djetetu.

Kada trebate krenuti negdje često morate ganjati djecu dok ih stavite u automobil, a ako ostanu ispred strahujete da ne izlete na cestu dok stvari stavljate unutra. Jedna žena je izmislila igru koja uključuje običnu šarenu naljepnicu za automobil, odnosno mjesto gdje njena djevojčica treba držati ruku i brojati. Tako je sigurna da se ona neće pomjeriti iz vidokruga.

Tu je i koristan savjet kako očistiti fleke od trave - prije pranja pospite ih votkom. Majke garantuju uspjeh.

Još korisnih savjeta možete pronaći na Facebook stranici Muddled Up Mummy.