|

Kako obući bebu u zimskom periodu: Slojevita odjeća i nigdje bez kape

Kako obući bebu u zimskom periodu: Slojevita odjeća i nigdje bez kape
43
E. Sk.
19.11.2019. u 21:16
21
komentara
43

dijeljenja
Kako obući bebu u zimskom periodu: Slojevita odjeća i nigdje bez kape
Novopečenim roditeljima zima i hladno vrijeme mogu biti izvor popriličnih briga. Mnogi roditelji brinu se kako osigurati da njihovoj bebi bude ugodno i toplo.
No, hladno vrijeme ne bi te trebalo spriječiti da s djetetom barem jednom dnevno izađete na svjež zrak. Pri tome se naravno pobrinite da vašem djetetu bude toplo.

Za vrijeme hladnog vremena puno je efikasnije obući nekoliko slojeva odjeće, koji će i manje sputavati od dva teška i debela odjevna predmeta. Dodatno će bebi biti daleko toplije ako jedan od tih slojeva vuneni.

Praktična su i topla zimska odjelca punjena perjem ili imitacijom perja. Bebi svakako stavite kapu, čak i ako je vani samo prohladno, jer kapa će joj uveliko pomoći zadržati tjelesnu toplinu. Kada je temperatura vani ispod nule, kapa bi trebala pokrivati ​​i bebine uši.

Ruke trebaju biti zaštićene rukavicama, stopala čarapicama i čizmicama, a vrat šalom.

Ako puše jak vjetar ili je izrazito hladno, šal možete omotati oko lica ili lice zaštititi platnenom maskom, ali pri tome pazite da bebi ne pokrijete nos i tako otežate disanje. Ako pada snijeg ili kiša, na kolica stavite zaštitni krov koji će zaštititi dijete od padavina, ali i dobro zadržavati toplinu. No, čak i dobro utopljeno dijete ne bi trebalo predugo boraviti na otvorenom kada je vrijeme hladno.
Prijavi grešku


Komentari (21)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...