Neobična frizura
55

Jednogodišnja Millie je svojom bujnom kosom oduševila svijet

Klix.ba
Millie Mitchel rođena je pet sedmica prije termina carskim rezom, a svijet je oduševila svojom bujnom kosom. Malena Millie sada ima dvanaest mjeseci i kosa joj je neobično duga za dijete tog uzrasta. Zbog toga njene roditelje često pitaju nosi li njihova kćerkica periku.

"Svako ko je vidio Millie kada se tek rodila bio je šokiran zbog njene kose. Svi su komentirali kako će joj kosa opasti, ali ona samo još više raste", rekla je majka Meg O’Halloran dodajući kako joj kosu mora sušiti fenom od rođenja.

Zbog svoje kose Millie djeluje starije nego druge bebe njenog uzrasta. Rođena je 2. maja 2016. godine i dijagnosticiran joj je hidrocefalus (nakupljanje tekućina u šupljinama tj. komorama duboko u mozgu). Dva puta je operisana u dječijoj bolnici u Bristolu, a njena majka je priznala da se bojala da će je zbog operacije morati ošišati.

"Na svu sreću nisu. Samo su joj obrijali dijelove glave, ali kosa joj je ubrzo ponovo porasla", rekla je Meg.

Meg i njen suprug Marc Mitchel odlučili su ne šišati malenu Millie, iako je njenu frizuru teško održavati. Kosa joj se stalno mrsi i moraju je često češljati, a kada joj peru kosu, osim šampona za bebe moraju koristiti i regenerator te sredstava protiv petljanja kose.

"Svi je zapamte jer je drugačija od druge djece i pričaju o njoj zbog njene kose. A kada se naručujemo kod ljekara kažem 'beba s kosom'", ispričala je Meg.