Bebe
291

Dvogodišnji dječak spasio brata blizanca na kojeg je pao ormarić

Klix.ba
Dvogodišnji Bowdy Shoff spasio je svog brata blizanca Brocka, na kojeg je tokom igre pao ormarić. Nesreća se desila u njihovom domu u Utahu u SAD-u dok su se igrali. Ormarić se prevrnuo kada su dječaci otvorili ladice i pokušali ući u njih.

Nesreća je snimljena kamerom koja se nalazi u sobi, a na snimku se vidi kako Bowdy pokušava pomoći bratu i na kraju uspijeva. Video je objavio otac blizanaca Ricky Shoff kako bi upozorio roditelje na važnost osiguravanja namještaja.

"Bili smo neodlučni u vezi s objavljivanjem videa, ali sigurno je veliki broj roditelja napravio istu grešku kao mi, nisu pričvrstili namještaj za zid. Naša kuća je veoma sigurna za djecu i mi smo vrlo oprezni. Nikada nismo ni pomislili da bi se takvo nešto moglo dogoditi. Ništa nismo čuli, osim da bacaju igračke, oni su vrlo nestašni", kazao je otac za CNN.

Njihova majka je saznala šta se desilo tek kad je pogledala snimak s kamere, nakon čega je otišla u dječiju sobu. Srećom, nijedan od dječaka nije imao ni ogrebotinu na sebi.

"Ovo je neka vrsta čuda, zaista je posebno vidjeti kako je Bowdy pomogao Brocku", kazao je otac.