Emotivan trenutak
66

Blizanke iz SAD-a se nisu vidjele 200 dana: Susret pokazao da je njihova veza neraskidiva

A. B.
Bliznakinje su rođene sa zdravstvenim problemima i liječene su odvojeno, Foto: Instagram
Bliznakinje su rođene sa zdravstvenim problemima i liječene su odvojeno, Foto: Instagram
Rođene nakon samo 30 sedmica trudnoće, jednojajčane blizanke Cora i Miller iz američke države Atlante odvojene su tri sedmice nakon rođenja, a njihov susret nakon više od 200 dana pokazao je da vezu među njima ništa ne može uništiti.

Ove djevojčice su rođene sa zdravstvenim problemima koje je trebalo izliječiti u različitim bolnicama.

Međutim, sve je napokon došlo na svoje kada su se djevojčice, koje su odvojene tri sedmice nakon rođenja, vidjele u kardiološkom odjelu dječije bolnice u Atlanti.

Na fotografiji njihovog emotivnog susreta, djevojčice su pokazale da ništa ne može prekinuti njihovu sestrinsku vezu dok su se gledale u oči i držale za ruke.

"Cora i Miller znaju nekoliko stvari o snazi. Zbog boravka na različitim odjelima, sestre se nisu vidjele više od 200 dana. Kada su se napokon spojile i instinktivno se odmah primile za ručice, niko nije mogao suzdržati suze", napisali su uz objavljenu fotografiju službenici bolnice u Atlanti.

Tamo je bila i majka djevojčica Lindsey McCoy.

"Srce mi je eksplodiralo od sreće ", opisala je kako se osjećala u tom trenutku.

Blizankama je dijagnosticiran oblik sindroma blizanačke transfuzije i selektivno ograničenje intrauterinog rasta, što je utjecalo na njihov rast u maternici. Cora je rođena s 1.615 grama, a Miller s tek 500 grama.

Miller se još oporavlja od operacije u bolnici, a porodica se nada da će uskoro svi biti zajedno kod kuće, piše People.