Nova linija
39

Alkaloid: Becutan Kids VITS - proizvodi za pravilan rast i razvoj vaših mališana

Becutan Kids VITS
Becutan Kids VITS
Farmaceutska kompanija Alkaloid već gotovo 90 godina posvećena je brizi o zdravlju i dobrobiti cijele porodice. Kontinuirano radi na poboljšanju kvaliteta proizvoda i proširuje portfolio kako bi osigurala da cijela porodica bude zdrava i sretna.

Znamo da se dobre navike stiču od malih nogu, zato je Alkaloid odlučio da proširi ponudu Becutan proizvoda u kategoriji medicinskih proizvoda i dodataka prehrani s ciljem da pomogne roditeljima i njihovim najdražima da steknu dobre zdravstvene navike koje će praktikovati i kada odrastu. Nova Becutan Kids VITS linija pobrinut će se da djeca od rođenja budu zdrava, vesela i nasmijana.

Becutan Kids VITS
Becutan Kids VITS

"Becutan je godinama sinonim za kvalitet i tradiciju, njegove vrijednosti sada smo pretočili u novu KIDS VITS liniju proizvoda namijenjenu našim najslađima od njihovog rođenja pa nadalje. Riječ je o visokokvalitetnim medicinskim sredstvima i dodacima prehrani koje smo pažljivo formulisali u skladu sa najnovijim naučnim dostignućima, standardima i zdravstvenim preporukama. KIDS VITS družinu čine Kiko, Marko, Arči, Ogi, Tomi i Leo, koji će da brinu o zdravlju djeteta i rješavaju određena stanja kada je potrebna pomoć, kao što su: grčevi kod beba, začepljen nos, podrška za pravilan rast i razvoj te za jačanje imuniteta", saopšteno je iz kompanije Alkaloid.

Prvi proizvodi koji su plasirani iz ove linije na bh. tržište rješavaju prve izazove sa kojima se roditelji susreću nakon rođenja djeteta kao što su kolike, a zatim i začepljen nosić, naročito u sezoni gripa i prehlada.

Kolike - šta možemo uraditi?

Becutan Kids VITS kolike
Becutan Kids VITS kolike

Becutan KIDS VITS protiv kolika dolazi kako bi ublažio jedan od najčešćih razloga zabrinutosti novonastalih roditelja, a to su dojenački grčevi (kolike) koji su "normalna" pojava, uobičajena kod zdrave dojenčadi koja dobro napreduje. Obično nastupaju nekoliko sedmica nakon rođenja i postupno se povlače u trećem ili četvrtom mjesecu života. Prate ih ponavljajuće i produžene epizode intenzivnog plača ili tjeskobe, koje počinju bez vidljivog razloga.

Becutan KIDS VITS protiv kolika je medicinski proizvod u obliku kapi, namijenjen za liječenje u slučajevima nadutosti i kolika uzrokovanih plinovima u dojenčadi, djece i odraslih. Koristi se i protiv gastrointestinalnih vjetrova, te pri pojavi dispeptičkih poremećaja.

Kako riješiti problem začepljenog nosa?

Drugi najčešći problem najmlađih članova porodice su začepljeni nosići. Poznato je da novorođenčad i dojenčad dišu samo kroz nos zbog čega upalni procesi u nosnoj šupljini, koji dovode do pojačanog formiranja sluzi i začepljenog nosa, mogu predstavljati poteškoće u svakodnevnim aktivnostima kao što su problemi pri hranjenju djeteta, manjak sna i sličnih simptoma koji su uznemiravajući, kako za bebu tako i za roditelje.

Becutan KIDS VITS izotonični rastvor za nos sa morskom vodom je medicinsko sredstvo u vidu spreja za nazalnu upotrebu namijenjen svakodnevnoj higijeni nosnih šupljina kod beba i mlađe djece i za liječenje određenih upalnih procesa. Sadrži visoko kvalitetnu morsku vodu, bez konzervansa je i olakšava disanje. Morska voda u Becutan KIDS VITS izotoničnom rastvoru za nos dolazi iz zaliva Kankal u Bretanji, Francuska, dobro poznatog po kvaliteti vode koja je rezultat izuzetno visokih plima i jakih struja koje obezbjeđuju visok nivo čistoće vode.

Da rastu snažni: Tajne jakog imuniteta

Becutan Kids VITS
Becutan Kids VITS

Kako mališani rastu tako se susrećemo sa novim izazovima. Sve više vremena provode u parkovima, igraonicama i kolektivima, gdje su izloženi raznim virusima i bakterijama, a infekcije gornjih dišnih puteva postaju neizbježne. Prosječno se javljaju četiri do sedam puta godišnje, a u kolektivima (vrtićima, školama...) čak i do 10 puta godišnje. Jačanje imuniteta kod mališana postaje ključno kako bismo im omogućili da ostanu zdravi tokom cijele godine u čemu im Becutan KIDS VITS linija proizvoda pomaže brinući se o imunitetu i razvoju djece.

Becutan KIDS VITS multi-imuno je dodatak ishrani koji sadrži kombinaciju vitamina, minerala i probiotik (Lactobacillus rhamnosus GG) u vidu rastvarajućeg praška sa prijatnim okusom narandže. Sadrži vitamin D, koji doprinosi normalnom razvoju imunološkog sistema kod djece i koji je potreban za normalan rast i razvoj kostiju djece.

Becutan će uskoro svoju KIDS VITS liniju proširiti i sa proizvodima Multi Omega 3, zatim KIDS VITS B kompleks i KIDS VITS Multivitaminski sirup koji zajedno pospješuju intelektualni razvoj djeteta, pomažu boljem iskorištavanju energije u organizmu, smanjuju osjećaj umora, te podržavaju rast i razvoj djeteta.

Ova nova linija proizvoda nije samo za djecu - ona je za cijelu porodicu koje žele da svojim mališanima pruže najbolje. Bez obzira na to da li se suočavate s prvim bebinim kolikama ili se jednostavno trudite da osigurate najbolje uslove za rast i razvoj svoje djece, Becutan KIDS VITS je tu da podrži svaki korak vaše roditeljske avanture.

Kako bi roditeljski dani bili što bezbrižniji na web stranici Becutan KIDS VITS, osim sve o proizvodima, možete naći i brojne stručne savjete o zdravlju djece i prevenciji dječijih bolesti.