Žene koje su mijenjale svijet
0
Autorice, političarke, muzičarke, liječnice...
Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
a gdje sam tu ja !!!!?!
... negdje pročitao. Glasila je ovako: \" A woman is like a teabag. You never know how strong she is until she gets into hot water.\" Eleanor Roosevelt
Filozofija globalnog ili filozofija lokalnog? Ovako bi se pitali današnji filozofi ili svi oni koji danas žele o nečem filozofirati. Nesumnjivo je da je Madona utjecajna osoba i da je svojom slavom postala kompetentna u domenima koji i insu samo mozučki. Ali koliko je sve to čini heroinom naših života? U mojoj neposrednoj okolini nalaze se mnogobrojne žene koje itekeko mijenjaju svijet. Samo ne na globalnom nivou, nego utiču na živote malog broja ljudi koji se oko njih nalaze ,ali na krucijalan način. Koliko znam vrijednih, hrabrih, mudrih žena koje su pod iskušenjima života odgovarale snagom i hrabrošću, ostajale postojane i dostojanstveno koroačale naprijed. Kad mi je teško u životu, kad ne nalazim rješenja ili se zapetljavam, kad sam slaba i kad me gaze, ne naupadne mi nikad Madona nego sve te heroine mojih mahala, koje su svojim primjerima, djelovanjem činile i mene boljom i snažnijom osobom. Nedavno mi je momak hodajući Vašingtonom poslao rečenicu koju je ...
E nek ste vi madonu stavili!
1) Rihana 2) Lady Gaga 3) Jenna Haze 4) Dušanka Majkić 5) Michele Obama/Caster Semeny
Gde je Baba Jula sa cvetićem u kosi?
j...te se sa ovim nedopunjenim clankom , adje je tu jovanka, dje je tu ona majka sa puskom sto vodje djete u skolu na kosovo i metohiju, gje tu kristo, dje je biljana plavsic, bezite bre nemojte da pisete svasta.
A puno je i heroina iz tisine za koje se ne zna, i za cije herojstvo vjerovatno niko nikada nece ni znati. Bilo bi prelijepo kada bi BiH zene mogle udahnuti svoju energiju u bezivotno tijelo nase drzave. Inspirativno je znati da su mnoge zene sirom svijeta to uspjele uraditi. Jedna od nesreca naseg doba je sto je cinjenje gresaka u pokusaju da se popravi svijet osudjeno na hiljade nacina - istrenirani smo da mislimo u okviru nasih malih limitiranih svjetova i kao posljedica toga gusimo ideje mnogih inspirativnih zena u nasoj drzavi. Bilo bi zanimljivo kada bi neko sastavio slicnu listu za bivsu Yugoslaviju pa da nadjemo neku inspiraciju i u tome. God bless us all.