promo
11

Apsolutno savršen sushi u Manolu koji ne smijete propustiti

Poslije šarolikog jesenjeg menija, oaza u centru grada nudi nešto potpuno novo i drugačije - autentični japanski sushi.

Od danas možete uživati u čak 23 vrste na dobro poznatoj adresi u Titovoj 23 ili na adresi po vašem izboru, putem online dostavnih servisa korpa.ba, donesi.com i cegerdostava.com.

Iza cijele ideje stoje mjeseci planiranja i vrijednog rada, svjetski priznati sushi majstor i visokokvalitetni, svježi sastojci. Dobar sushi je pravo umjetničko djelo i nije nešto što se lako može napraviti bez mnogo prakse i odličnog poznavanja sastojaka i njihove pažljive pripreme. Upravo zato Vojislav Milutinović, poznatiji kao Voja Miyagi, certificirani šef azijske kuhinje i svjetski priznat sushi majstor, svoje znanje i dugogodišnje iskustvo prenosi na pažljivo odabranu ekipu kuhara. Vrhunski tim dobro je izučio sve, od rezanja ribe i povrća i kuhanja riže do motanja, i uz malo mašte stvorio jedinstveno iskustvo u kojem će uživati sva čula.

Kvalitet i svježina ukusa dostupni u nekoliko različitih oblika. Nigiri, klasične ili premium sushi rolnice; losos, jegulja, tuna, avokado ili kombinacija, izbor je na vama. S obzirom da svaki komad sushija treba biti veličine jednog zalogaja kako bi mogao da se jede "s nogu", svaka rolnica se reže na osam komada. Možda zvuči malo ali vjerujte, zadovoljit će i najgladnije i najizbirljivije. Preporuka je Manolo roll sa gamborima u tempuri, lososom, sosom od jegulje i kremom od crnih tartufa.

Sushi je izuzetno zdravo jelo koje nas dugo drži sitima. Omega-3 masne kiseline koje se nalaze u algama i ribi kao što su tuna i losos, štite srce i krvne žile, djeluju protiv štetnih masti, depresije, popravljaju raspoloženje i jačaju pamćenje. Ukiseljeni đumbir koji se tradicionalno služi uz sushi ublažava mučninu i nadutost, grčeve u želucu, grlobolju i upale u tijelu, a ubrzava probavu i metabolizam te poboljšava cirkulaciju tijela. Avokado ima čak 20 različitih vitamina i minerala.

Tajna savršenog sushija je u kvalitetnoj i znalački kuhanoj riži, svježoj ribi i nježnom pritisku pod dlanovima, a mi smo sve troje doveli do savršenstva. Uz to, u Manolu su se odlučili ponuditi ih po vrlo pristupačnim cijenama i omogućiti apsolutno svima da uživaju u ovoj delikatesi.

Osim sushija, u ponudi su i tradicionalna japanska supa kao i proljetne rolnice i gyoze, odnosno punjene japanske raviole.

Dođite da uživate u tradicionalnim japanskim zalogajima u centru Sarajeva.