{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


40% Amerikanaca za legalizaciju marihuane

S
22.2.2009. u 13:15
0
12
40% Amerikanaca za legalizaciju marihuane
0
40% Amerikanaca za legalizaciju marihuane
Debata o marihuani je već jako stara. Kada se pojavila slika kako Michael Phelps puši marihuanu ona je opet postala aktuelna tema.
Većina vijesti koje su se u posljednje vrijeme pojavljivale bile su o tome kako se marihuana treba legalizovati u medicinske svrhe, naročito kako bi se umanjila bol oboljelim od raka.

U anketi koja je nedavno provedena Amerikanci su skoro pa podjednako podijeljeni. Za legalizaciju je 40%, dok 46% Amerikanaca misli da se marihuana ne bi trebala legalizovati. 14% ispitanika nemaju poseban stav kada je u pitanju legalizacija marihuane.

Mladi Amerikanci do 40 godina starosti su za legalizaciju dok kod starijih taj broj opada.

Svjetska zdravstvena organizacija kaže da je 42% Amerikanaca probalo marihuanu.


Tri nobelovca među kojima je i Milton Friedman bili su uključeni u Harvardovu studiju, te na osnovu dobivenih podataka smatraju da bi legalizacija marihuane mogla uštediti 7,7 milijardi dolara godišnjih državnih izdataka i unositi 2,4 milijarde dolara od poreza, kao i ostali proizvodi. Ukoliko se marihuana oporezi poput alkohola ili cigareta to bi iznosilo čak 6,2 milijardi dolara.

Protivnici marihuane kažu da marihuana ima efekat takav da se prelazi na teže i opasnije droge.

Nekoliko saveznih država poput Aljaske, Merilenda i Kalifornije dozvoljavaju određene količine marihuane u medicinske svrhe, ali je marihuana i dalje ilegalna.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: