zar nije bolje da se skupe novci i podjele "siromasnim" opstinama (kantonima). Sirit ce se opstine sa potencijalom, a ostale, koje i da ga izmisle, nemaju sanse za napupmaju budzet, bez drzavne kase... Mozda nisam jasno objasnio moje misljenje, ali je definitivno los potez u omjeru ko koliko dobija od turzima... Problem je, u kojegm god smijeru pare da odu, odo se samo na plate... od uredzenja i investiranja imaju arape....
@SvetiJuraj pa de mi reci sta je to tebi interesantno recimo u Derventi ili Tomislavgradu? Brckom, Odzaku, Maglaju i sta ja znam jos kojih ne opstina... samo mi reci neki turisticki potencijal!? Znaci li da ce Medzgorje kroz razvoj turzima "pregaziti" LJubuski i Siroki Brijeg? Moje je misljenje da je ljudski podijeliti, ali ne i potrositi u besmislicu. Ponavljam, da ce se od ovoga napraviti nesto bolje, nebi nista po tom pitanju rekao... Bil ti sa komsijom podijelio, ako nema sta da jede?!
Ti bi da još više uhljebiš jebivjetara i neradnika po "siromašnim opštinama" da im ne bi slučajno palo napamet da se bave npr. turizmom.
Prikaži sve komentare (130)