195 cm (nista posebno za nase podneblje) visok, 135 IQ (vidim podjebavaju Hercegovce) i meni dosta. Ona stvar mi nije mala (vidim da neki podjebavaju ovdje), da ne idem u detalje. ;) Imamo i prelijepe krsne djevojke. Klimu i podneblje kakvog nema nigdje na svijetu. Trebinje, Mostar, Stolac, Blagaj, Konjic, Pocitelj, Capljina, neretva... Moji dragi Bosanci; Blago vama sto imate nas da vam poporavljamo prosjek u svemu. :)
I po ovom istrazivanju se vidi gdje su se sacuvale svoje tradicije, vjera, nosnja, obicaji, istorija i sve ostalo. Moji preci, Banjani, su bili buntovnici i hajduci. A ko se mjesao sa osmanlijama - i ko nije - vidi se iz prilozenog. :=)
E moj ero malo jos da si znanjem potkovan. Cuj "moji dragi bosanci" pa sta si ti marsovac?samo si regionalno hercegovac kao sto postoji krajisnik, podrinjac, posavac itd. ako vec ides tom podjelom. O etnickoj podjeli ne govorim. Trebao bi znati da se tek od dolaska A-U uveo naziv danasnji BiH. Do tada je sve bila Bosna. Evo ako meni ne vjerujes proguglaj malo.
Prikaži sve komentare (312)