Kese skroz zabraniti, najbolje. Ne bi bili prva zemlja u kojoj je to slučaj. Nosi brate ceger, šta ti fali. Ja ne koristim kese već godinama. Koštalo je malo vremena dok sam se disciplinovala, ono, da ne zaboravim da ponesem, no sve je stvar navike. Super osjećaj kad na kasi ne uzimaš glupu kesu nego sve fino u svoj ceger, znaš da si učinio makar nešto simbolično za zaštitu okoline. Kada bi bar 50% ljudi tako, situacija bi bila neuporedivo bolja.
Ja razmisljam da nabavim par metara kevlara pa da si sasijem koji jer sam ih do sad bacio bar 10. Pukne rucka - baci. Par puta "na po ceste". Prodere se o asfalt - baci. Da ne bi bilo "na po ceste". Izlinja se o tetrapak pa isti proviri kroz stranice cekera - baci. A kuca puna cekera... a ni jedan ne valja. Sve jeftino, reklamno, neergonomsko smece za jednokratnu upotrebu.
@dundjerbob Iznenadio me doduse jedan ultra ruzni kineski jeftinjak koji sam dobio u nekom tehno shopu umjesto kese. Iznenadjujuce je izdrzljiv. Mozda sto je malo coskast i nepraktican i ruzan pa ga niko osim mene nece. Mozda je unutra kakav jaci polietilen, poliamid... nesto vrlo neekolosko ali izdrzljivo... Mozda je u pitanju cista statistika. Jer bacio sam, rekoh, desetak drugih.
Prikaži sve komentare (126)