Nije mi jasno, ako ti vakcinises svoju djecu sta ima veze sto neko drugo dijete nije vakcinisano? Zar vakcinisano dijete nije sad imuno na tu bolest? Zar nije ugrozeno ono dijete koje nije vakcinisano, a ne ono koje jest? Ako neko nece da vakcinise djecu, sto je to ikako neciji problem? Vakcinisi svoje dijete i budi rahat. Nije mi jasno zbog cega se moraju praviti zakoni koji ce tjerati ljude da se vakcinisu ako toliko ocito da je vakcina neophodna...
virus se prenosi i mutira u djeci koja nisu vakcinisana. Nakon nekog vremena virus evoluira i vakcina postane neefikasna. Isto tako sva djeca ne mogu primiti vakcinu ako im zdravlje ne dozvoljava. Mora biti odredjeni procenat pod vakcinom da bi se dobio "imunitet krda". Isto tako, ne mogu se dati vakcine protiv svih bolesti odmah po rodjenju. Beba koja je premlada da bi se vakcinisala moze dobiti bolest zbog zarazenog djeteta itd itd itd.
@Emin - E jesi nasao kome ces objasnjavati. Kao da pricas zidu. :D :D Nemoj dzaba ba. Kad dodju epidemije bolesti koje su iskorijenjene prije nekoliko desetljeca, onda ce se ovi pametolozi sa tri doktorata iz FB clanaka o autizmu hvatati za glavu. Isto tako, ti isti pametolozi bi trebali zaobilaziti doktore u sirokom luku, prvo penicilin pa ostalo kad ih zadesi oboljenje. Neka se oslone na Torabijeve metode. :)
Prikaži sve komentare (712)