Bas prije koji dan gledah u izlogu njihove satove. Sve zaista stoji, da su jednostavni, lijepi i vrlo kvalitetno uradjeni. No ipak ne mogu da dokucim kako rucni sat (ovaj koji sam gledao nema drago kamenje ili slicno) moze da kosta 20 milja e? Uz svo shvatanje preciznosti izrade i rucnog rada..ma sve ali 20 hiljada evra ipak djeluje ko debeo porez na snobizam.
@CyberX Ispasce bezveze sto ti ovo kazem ali bio bih u mogucnosti da ga kupim. Evo omega speedmaster je sat koji je radio odlicno americkim astrounautima na mjesecu i ajde i nekako da razumijem da kosta negdje oko 4 milje e ali 20 milja ipak....nije mi namjera da kenjam samo ne mogu da skontam.
@ampera Pa upravo i jeste to.. porez na snobizam kako ga nazva. Neke stvari postoje samo da bi bile toliko skupe da obican covjek ne moze, pri zdravoj pameti, uzeti tu stvar. Tako ostaje bogatunima da imaju nesto cime ce pokazati da su ipak iznad. To vazi za sve, od ovih satova, odjece, do auta od par miliona koja za 20 godina jedva prodju 20 hiljada km, nekih ''umjetnickih'' djela...
Prikaži sve komentare (51)