Za sve vas koji ste za vakcinaciju imam jedno pitanje. Zašto vakcine sadrže živu? Neka mi neko objasni šta će živa u vakcinama? Totalna je nebuloza da se dijete nemože upisati u vrtić ako nije vakcinisano. Čak i da dijete koje nije vakcinisano dobije neku bolest, tu bolest ne bi trebala dobiti djeca koja su vakcinisana. Nešto tu ne štima. Još dijete dobije vakcinu protiv 3-5 bolesti odjednom. Znate li vi koji je to atak na tako mali organizam?
Vakcine sadrze zivin spoj i to u toliko maloj kolicini koja ne moze nastetiti organizmu. Prije nego sto pocnete pricati o necemu prvo se o tom istom inforsmisite. Naravno, pod informisanjem ne mislim na citanje clanaka na portalima.
@velikamrkva Kakav atak moze biti kada su ti antigeni koji se djetetu ubace u organizam zivi tek toliko da izazovu blagu reakciju imunog sistema i stvore imunitet prema nekoj bolesti. Antitijela ih savladaju vrlo lahko. Ja tu ne vidim nikakav atak. A ziva se nalazi u vakcinama da bi sprijecila da se vakcine, da tako kazem, pokvare, da ne dodje do napada zivih bakterija ili gljivica, koje niko ne zeli da ubaci u organizam, a ne nalazi se u formi elementarne zive.
Prikaži sve komentare (83)