Korvin je bio jedan od rijetkih poljskog političara, koji se sjetio Genocid nad Bošnjacima 1992-1995. Veliki respekt za njego. To nije Fašista. Njegovi pogledi bi se najbolje može opisati kao Konzervativni liberalizam . Često se odnosi na takve brojke su Frédéric Bastiat, Alexis de Tocqueville, Friedrich Hayek, Milton Friedman.
Friedman o Korvin: Postoje oni u nekim zemljama sam posjetio, koji imaju jasnu ideju o putu iz socijalizma u kapitalizam, U Čehoslovačkoj Vaclav Klaus, a u Poljskoj, Janusz Korvin-Mikke. Iz njihove perspektive, ključno pitanje je uzimanje imovine iz ruku državne vlasti i prijenos u rukama ljudi pričaju samo o uklanjanju strane vlade.
Milton Friedman: Janusz Korvin-Mikke, sa kojima smo odgovara, bio aktivan prije '89 u drugi krug. On je objavio Kapitalizam i sloboda, Put u ropstvo Hayek, i drugu literaturu slobodarske (...) U vrijeme kada smo bili u Varšavi, njegova stranka je smješten u bivšem stanu, koji je bio doslovno labirint malih ureda, ispunjen mladim ljudima, aktivno radi na širenju slobodarskog gospel. Mi smo imali s njima mnogo dobrih diskusija
Prikaži sve komentare (207)