Cijenim ovaj potez naroda i svaka im cast (mi za to nemamo muda), ali nije mi jasno kako su pustili ovu sirotinju da udju u Europsku Uniju - to je stvarno neobjasnjivo. Oni i Bugari - pa ja mislim, a i ubijedjen sam, da je BiH i nakon rata razvijenija od Rumunije. Prosjecni covijek bolje zivi. Bio sam mozda u 2003 u Rumuniji - van Bukuresta to je totalna bijeda - pa jos magarci i krave setaju po ulicama.... nego vjerovatno im treba jeftina radna snaga.
Pa isto ti je kad i stranac dodje kod nas u posjetu. Van vecih gradova vidi traktore, ovce, krave, njive, krezube ljude, bijedu, slinavu djecu i slicno. To imas u svakoj drzavi na Balkanu da vidis van gradova. Nista cudno. Ja sam bila 2014 godine u Rumuniji, Bukurest, pa sjeverna i istocna Rumunija. Odusevila me zemlja. Nije im standard naravno kao u Njemackoj, ali je ok.
angažuj google, ima tamo svašta, a i kako - rumunija je pretekla i hrvatsku po standardu. bih u tom društvu nije ni u predvorju, mi se još nismo dogovorili oko nacionalnih pitanja. to ti je onaj grip koji je ostatak evrope preležao prije sto pedeset godina.
Prikaži sve komentare (204)