U Zenici je davno bila planirana izgradnja KTG elektrane na gas koja bi puno manje zagadjivala okolis, i obezbjedjivala paru za zagrijavanje Zenice. Projekat je dosad trebao biti realiziran da nije blokada iz rudnika, jer ako se izgradi takva elektrana na gas, kome ce onda uhljebi u rudnicima prodavat (ionako nekvalitetan) cumur? Samim time postaju nerentabilni (ako vec nisu), i vecina bi ih ostala bez posla.
Da se to ne bi desilo, u talu sa Elektroprivredom na cijem su koncernu, podmitili su (ionako kriminalnu) Vladu da obustavi sve istrazne radove, ugovore i dozvole vezane za izgradnju KTG, kako bi i u narednom periodu mogli (indirektno) ucjenjivat gradjane enormnim cijenama nekvalitetnog cumura, koji je ionako u nestasici, (i koji se uvozi iz Madjarske) radi toga sto im je proizvodnja ravna nuli.
Ovaj (nekvalitetni) cumur kojeg pored stanovnika Zenice i okolice prodaju Arcellor Mitalu, i Kantonalnoj bolnici, (i to avansno???) predstavlja glavnog zagadjivaca ovog podrucja i uzrocnika teskih plucnih oboljenja. Sve ovo, pa cak i ogromna dugovanja prema PIO i ZZO, njih ne sprecava da i dalje uhljebljavaju podobne i prave viskove najvise u administraciji, jer imaju zastitu Vlade i poganog naroda koji pada na foru "hljeba sa 7 kora"
Prikaži sve komentare (42)