U vise navrata sam cuo da poslodavci otpuste radnike pa ih ponovo prime nakon sto se ukljuce u projekat podrske zasposljavanju. Tako "hladno" od drzave dobiju podsticaj za zaposljavanje na stare radnike. To znaju i inspekcije rada i bilo ko ko zeli da se malo pozabavi ovom problematikom, ali na zalost ne interesuje ih uopste.
To je zbog nakaradne državne politike, da ti prevedem ovo što ti ti napisao: Država ima poslodavce, uvažene SDA i HDZ članove, kojima svaki put dodjeljuje podsticaje, znači uvijek iste firme dobijaju ogromne podsticaje, dio daju Bakiru i Čoviću i onda se isti hvale kako su podijelili milione podsticaja i da se poslodavci nemaju na šta žaliti.
Najbolji način bi bio da država, ako želi da podstakne poslodavce, SMANJI im namete i doprinose koje moraju plaćati državi i to je to - onda im ne treba podsticaj da zaposle radnike, ako već mogu da zaposle npr. 5 radnika po cijeni 4. Ali onda bi sve firme imale jednak tretman i stranačke firme ne bi mogle LEGALNO da dobiju novac od koga će dio proslijediti stranačkim šefovima...
Prikaži sve komentare (36)