zato sto je sve manje stvarne ljubavi a vise konzumske potrosnje i funkcionalnosti i skrtosti. Kroz manipulaciju medija i konzuma jedinka postaje posesivna za stvarima i nesposobna da dijeli dal osjecaje, dal materijalne stvari. Imam prijatelja , mlad (relativno 40god), zgodan, visko skolovan, dobro zaradjuje, ima sopstveni stan i na pitanje zasto se ne zeni odogovara: necu da dijelim ono sto sam stekao i sto imam... po takvoj pameti niko od nas nebi hodao planetom al eto
Kako da ti to tako dobro uocavas? Da li zivis negdje izvan Bosne? Na Balkanu je takve stvari teze uociti zato sto su ljudi jos uvijek prilicno zdravi.
@BivsiTurcin3 "zdravi" nemoj se ljutiti ali cini mi se da je period 91-99 pokazao pshicko zdravlje Balkanaca, a kolko "primjecujem" i danas dan nije bas na zavidnom nivou. Pa pogledaj oko sebe, pogledaj u svom drustvu i starijim ili se razvode ili nemaju koga da zene, a i kad imaju izbjegavaju brak i obaveze. Ne, ne zivim izvan Bosne fizicki al kolko mogu duhovno vani sam :=)
Prikaži sve komentare (307)