Prodaja raznih predmeta i simbola vezanih za obiljezavanje dana Srebrenice ne mora znaciti komercijalizaciju. Ljudi imaju potrebu da kupe nesto, neki suvenir, nesto za sjecanje na posjetu Srebrenici. Zasto iza takve prodaje ne stoji nekakav odbor za Srebrenicu ili Zene Srebrenice. Moze se regulisati tako da sva zarada ide u humaniterne svrhe. Recimo za odrzavanje tog kompleksa, za stipendiranje potomaka ubijenih , da se naprave prikladni objekti - kiosci za osvjezavajuca pica, mokri cvorovi.
Imaju potrebu da kupe suvenir. Pa nije to turistička posjeta nekoj destinaciji pa da im trebaju suveniri. Ili možda jeste, idemo da budemo viđeni i da se turimo na instagram sa sve suvenirima...
@dedurina Da da budemo vidjeni i da svima pokazemo da smo bili u Srebrenici i da nosimo majicu sa znakom Srebrenice ili prikladnu znacku na reveru. Da kupim par razglednica... Je li bi trebali to da krijemo? Naravno treba da se zna ko prodaje i gdje ide zarada. Cuj komercijalizacija..onda bi trebalo zabraniti i taksiste i vozace autobusa i one koji prodaju vodu..one koji pisu knjige o Srebrenici, jer i oni zaradjuju.
Prikaži sve komentare (81)