Pa privatizacija u BiH je najveća pljačka u istoriji ove države. Pogledajte danas u cijim je rukama državni kapital, način na koji je došao u takve ruke i za koji novac. 92-95 neko je ginuo za ovu državu, a neko drugi je smišljao načine da se domogne kapitala Pa tako ovi prvi danas nemaju za kifle, a drugi djeci prvih daju minimalce od 420 KM za 12-15 sati dnevno rada bez dana odmora. Neko je izlazio kroz tunel na teren na Treskavicu, a neko je uvozio tunelom robu i zarađivao basnoslovne sume.
Tako zarađen novac je investiran u dionice, državna preduzeća, u kupovinu certifikata, taj novac je danas napravio kapital u rukama naših aktuelnih gazdi. Ali koga briga, ko sta može, možeš samo ostat bez tih 420 KM. Zato šuti i trpi, da te ne bi žik...
Bravo za komentar zao mi je samo svijeta sto je izginuo, ranjen i radeljen a mi smo svi jedna stoka i sve smo udpjeli unistiti. Haj sto nas kradu ali sto nemamo sistema da to kaznimo e to je uzas. Znaci Arslanagici su poceli a ovi zavrsili uz precutno kimanje drzave, a sada su svi kao iznenadjeni. Usput sve dok se ne pocni imenom i prezimenom politicari prozivati ali argumentovano onda ce se i raditi kako treba.
Prikaži sve komentare (101)