lični podatak, uljučujući i ime i prezime, se može objaviti ukoliko je to u javnom interesu. mislim da je javnosti u interesu da zna koji hahari su zaposleni u ovoj agenciji. druga stvar bi bila neugodnost poznatih prezimena mladih zaposlenika (sve odreda političarska) koji su nedavno pozavršavali EKONOMIJE po kiseljacima i travnicima pa sad rade u sred Sarajeva sa platom za koju osobu Fadil Novalić tvrdi da je dovoljna za 4 četvoročlane porodice (4*500 KM)
Zasto odmah ljude zaposlene u drzavnoj instituciji nazivas haharima? Za informatiku nisu sigurno svi hahari, jer u suprotnom sistem ne bi radio ama bas nikako. S druge strane, treba biti malo realan pa reci da informaticki sistemi u drzavnim institucijama ipak donekle funkcionisu (daleko je to vjerovatno od idealnog + radnici za salterima su cesto nestrucni za to ali sistem kao sistem nije totalna nula).
@ferhat_80 pa jednostavno po tome što predajem izvještaje ovoj agenciji i po tome što se svaki softver u svakoj državnoj firmi uključujući tu i Telekom i Energoinvest (dakle pretežno "strućni" inžinjerski kadar) nabavlja od vanjskih vendora - nigdje niko ne zna napraviti sopstvenu aplikaciju. čak ne znaju raditi ni održavanje nego i to se podugovara. i šta je onda tu računarstvo? da klikne ujutro POWER na centralnoj jedinici?
Prikaži sve komentare (83)