kakvi bosanci i hercegovci, zasto zloupotrebljavate taj geografski pojam?! mozete napisati samo bosnjaci u sad, nikako bosanci jer to wrbi i hrvati nisu izjavili!
@skywalker5 KAREN ARMSTRONG, historičarka religija: „Cijeli njegov život bio je neumorna borba protiv pohlepe, nepravde i oholosti. Shvatio je da je Arabija na prekretnici i da stari način razmišljanja više ne može opstati. Cijeli svoj život je izgarao trudeći se da pronađe nova rješenja i donese mir u ratovima pocijepanu Arabiju. Ne možemo istinski cijeniti Muhammedova postignuća dok ne shvatimo protiv čega se on morao boriti tokom svog života.“
@skywalker5 K.S. RAMAKRISHNA RAO, indijski filozof, psiholog, istraživač : „Moj problem da napišem ovu monografiju je manji, jer, uglavnom, nismo bili hranjeni tom iskrivljenom historijom i nije potrebno mnogo vremena da bude utošeno na ukazivanje netačnih i lažnih interpretacija islama. Teorija o „islamu i maču“, na primjer, danas se ne čuje u mjeri koja je i vrijedna spomena. Princip islama „nema prisile u vjeri “ je dobro poznat.“ (u brošuri „Muhammed: Poslanik islama“ , Nju Delhi, 1989)
Prikaži sve komentare (84)