Ovaj iMac je sve nešto uljepšan, obao, glatak, brz odgovor; te neke animacije, fensi pozadine, sad i Siri... Lijepo izgleda moram priznati, ali ko ne koristi Windows za tog' se ne može reći da koristi kompjuter (tačka) - Iako nekad mrzim Wndows, još kako (da ne spominjem ranije verzije) - npr. forsiranje upgrade-a na Win10, sve počne da blokira a ti ne znaš šta mu je. Ali to je iskustvo korištenja kompjutera, malo čačkaš i opet k'o sat. Eto.
Koristio sam dugi niz godina windows i linux sada koristim OS X i ne mogu se sa tobom sloziti. To je mozda vrijedilo prije par godina ali sada skoro sve radi na OS X: microsoft office 2016 je super, photoshop uvijek radio, steam, dosta igrica i vecina opensource software sto valja radi i na os x. ja sam iskreno prezadovoljan os x-om jednostavno radi i ne moras trositi vrijeme na administraciju i ciscenje
@drndaja OK slažem se za programe koje si naveo, kad je u pitanju Adobe paket stvarno se čovjek može očarati. Ali to je proizvod od par hiljada (Dolara)... Kad to ne bi radilo vrhunski za te pare, a da ja kupim, pojeo bih ga skupa sa fensi mišem ; jer za te pare dobiješ nekakav Asus w. WIn10 sa vodenim hlađenjem - heej! Moja poenta je bila iskustvo, i ta administracija i čišćenje su dio iskustva korištenja kompjutera kao uređaja - ne želim da bude jednostavno.
Prikaži sve komentare (77)