Ne kontam. Je li vas drzava tjerala da uzmete kredit, drzala pistolj na potiljku? Je li vas drzava tjerala da budete toliko glupi pa uzmete kredit u devizama e ne u domacoj valuti? Drzava vam kriva? E pa dragi moji, kad uzimate kredit, doooobro procitate i proucite ugovor, Banku, njena pravila i najgore scenarije. Lako je uzeti lovu, pa posle svi krivi osim vas. I moji imaju kredit, regularni, pa ne kukaju na drzavu. Njihov potpis je na ugovoru i nisu bili pod prisilom ili prijetnjom.
@starbuck drzava jeste kriva. Isti krediti su se nudili i u eu drzavama pa je drzava stopirala i zabranila takve kredite za obicne ljude. Svaki kredit se veze za stranu valutu. Niko te ljude nije prisilio ali jeste "savjetovao"...i sasvim je normalno da ces prije vjerovati nekome cija je to struka nego komsinici sa cetvrtog (iako je komsinica mozda bila u pravu). Rast svicarca nije bio prirodan...to svi znaju.
@pascal - Drzava nije kriva. Niko nikog nije tjerao da uzme debilni kredit u stranoj valuti. Moras stvarno biti glup da pored domace valute, uzmes kredit u nekoj drugoj. I dijete sa posebnim potrebama bi ukapiralo da tu nesto "smrdi". Kao da bi Svicarac/Britanac/Amerikanac uzeo kredit u KM-ovima. How, yes, no. Ljudi se zalete sa kreditom ili zelenasem, pa posle - kuku majko.
Prikaži sve komentare (46)