E jesu u Bosni metode puno bolje.. Djeca se mlate cime se stigne,kajs,papuca,cjepanica,oklagija,muhalica(za neke manje tersaluke),prut.. Svega par roditelja znam da odgajaju dijete bez toljage.
@HercegovkasaNeretve potpuno si u pravu, i povrh svega to rade i drugi... npr djetetova tetka, tetak, djed, baka, itd. -- NISTA, ama BAS NISTA ne opravdava koristenje bilo cega osim RIJECI u odgoju djeteta. Sve se moze kada se hoce. A djeca ce biti djeca... Njima treba ljubav i paznja. Imace dosta stvari o kojima ce morati da se brinu kada odrastu... a dok su djeca trebaju svu paznju i ljubav sto mozemo da im damo....
Kad sam rodila dijete rascistila sam sa okolinom,moje dijete odgajaju samo njegovi roditelji,ne znam na sta bih bila spremna da neko udari moje dijete. Znam kako su na mene djelovale batine kad sam bila dijete,mama koristila toljagu a babo rijeci,i idan danas imam bolji odnos s babom,prijateljski. Objesis roditeljstvo ako moje dijete nece smjeti reci meni prvoj da je pobjeglo s casa,da se zaljubilo,da ima neki problem i sl.
Prikaži sve komentare (60)