Ne zovu se dronovi. Dronovi su letjelice koje koriste vojske. To o cemu vi pricate su tricopteri, quadcopteri, hexacopteri, octacopteri ili ti ga multirotori. Ne primjenjujte pogresne nazive, kao da kazes za helikopter da je avion.. btw.ova puska ne.moze nista tzv.racerima, koji dostizu brzinu i preko 100 km/h.
Dron je sinonim za UAV (unmanned aerial vehicle) - cak neki modeli u sebi imaju ovaj naziv, npr Parrot AR Drone 2.0 (http://ardrone2.parrot.com/), a ako cemo ici u detalje, 'drone' u dosta jezika oznacava nesto sto zuji (u starom engleskom je bio naziv za muzijaka pcele).
@dajdze Ma jel bogati, prije pojave vojnih Dronova svi smo ih zvali RC Plane, i RC Helicopters i RC Quardocopters. Ali novinari su nakon 1000 ili 19452 ponavljanja dro, dron dron. I to postali dronovi. Pogotovu našim graničarma i ostalim umno zaostalim osobama. Eto i ti u to vjeruješ pišući "Dron je sinonim za UAV (unmanned aerial vehicle) ". Tako možeš električni šporet prepraviti recimo spojiti ga sa IP adresom na internet, da ljudi pale ringle računarom ili telefonom i zvati ga ŠRON.
Prikaži sve komentare (14)