Nije mi jasno cemu ovolika halabuka, pa sasvim je normalno da IZ bude jedna, a svi Bosnjaci islamske vjere da budu pod jednom kapom sto doprinosi boljem komuniciranju i cvrstoci, jer nema podjela. U Srbiji je politika podjelila IZ pa tamo imaju ogromnih problema vec godinama. Po mom misljenju ko god podrzava podjele, pa tako i Fatmir, ne zeli dobro svom narodu, i od ovog dogadjaja Fatmir mi je postao jako sumnjiv.Tu nema nikakvih progovaranja na temu jedinstva, tu mogu biti pregovori o nacinu
prakticiranja pojedinih elemenata, a te stvari bih prepustio strucnim ljudima, pa neka se dogovaraju. Sto se tice ovih ludaka koji pozivaju na nekakve ratove, te bih ostro kaznjavao jer ti niti vide siru sliku u kojoj se nalazimo niti pameti imaju. Isto tako bih ostro kaznjavao Bosnjake koji zabranjuju ulaske u dzamije, i koji provociraju neke ljude i nazivaju pogrdnim imenima tipa "vehabija". Znaci za sve moraju biti ista pravila, a tu je Reis pa neka i tu malo povede racuna.
Isao sam malo da citam pa sam vidio da kod ima i nekakvih sekti, nekakvi Ahmedije, pa Tekfirije, pa Siije, pa sam Bog zna sta jos ima. Ti ljudi pozivaju na mrznju, prijete, i ako se taj problem ne odkloni na vrijeme u buducnosti moze doci do ozbiljnih problema, ZATO sve redom zatvaraj, i svi pod jenu kapu, jer ko je protiv toga treba dobro provjeriti zato sto taj sigurno ima neke lose namjere.
Prikaži sve komentare (304)