Meni je jako smijesno u ovim komntarima citati ljude koji govore da u kuranu pise da zene moraju nositi hidzab ili kako je muhamed to rekao, Iako OBADVOJE NIJE ISTINA! nigdje u kuranu ne pise to, i muhamed to nikada nije rekao. To pokrivanje glave je tek izmisljeno bilo u 12 stoljecu prvi put.
@massimosavic haha pa kad bi tumačili svaku suru u kur'anu tako dokle bi došli, po hiljaditi put hidžab je kultura saudijaca.......u Turskoj, koja je barem 20 puta veća muslimanska država ne smiješ nositi hidžab ako ideš na fakultet, ovo su čiste manipulacije zatupljenih ljudi....
@Carl Cox posto si toliko upucen u orijentalnu kulturu, reci mi od kad je u Turskoj zabranjen hijab i je li i sada tako?? Ne ofiraj se, hijab na fakultetima je zabranjen tek za vrijeme ataturka, sto znsci da je 1000 godina bio dozvoljen i bio u praksi. I sad je dozvoljen najnormalnije. Zena moze nositi maramu na glavi iz bilo kojeg razloga(mode, vjere, tradicije, bolesti ili eto jefnostsvno ako joj se cefne) i ko si ti da joj to zabranis?!
Prikaži sve komentare (577)