Čini se da većina vidi da je prevara povećavati i akcizu i plaćati putarinu ali se ne sjećaju kako je sve počelo.. Prvo je naštimana studija izvodljivosti tako što je napuhan broj vozila, pa je ispalo da možemo napraviti autoput. A jednostavno ne možemo. I ovo izgrađeno je uglavnom prazno. Bila je neka krivična protiv tadašnjeg ministra Ljubića ali zataškao, naučio od Čovića. I usput skrenuo put na nekakvu Bijaču, u korist Hrvatske, umjesto da ide na N
Sljedeća prevara je priča o koncesiji. Tako je malo vozila ukupno, da nije bilo moguće da to neko drugi izgradi. Već ovako akciza +putarinu +kredit. I kamate pojedoše.. Ali bogati ne odustaju, već kao u Hrvatskoj, čekaju da se sve izgradi pa da onda uzmu. Usput su se stranke namirile, pisala je SB koliko je sve poskupilo kada je SDP zajahao. Ne branim druge i ne podnosim ničiji kriminal, ali u Autocestama je tako. Karić je koristio prethodno osigurano finansiranje, samo po većoj cijeni.
Na kraju, jedina opcija koju niko od ovih na vlasti nije ni predložio je da građani koji ionako drže milijarde po bankama izgradnju finansiraju putem obveznica, i da imaju svoj komad. I da prvi primjer budu političari. Valjda im isplatnije uzimati kredite.
Prikaži sve komentare (159)