Ja sam Bosnjak, rat sam proveo u BiH. Ali se moram sloziti da je Alija kriv za pocetak rata sa svojom islamskom deklaracijom i idejom o islamskoj drzavi. Samo je trebao i srbima i hrvatima dati mehanizam i mogucnost da budu ravnopravni. Tada nije bilo mehanizma koji bi garantirao ravnopravnost sva tri naroda.
Sad ocekujem dosta negativnih komentara. Al da ne bude zabune, svi znamo da Alija kao covjek i nije bio los, onako merhametli. Ali je trebao gledati dalje u buducnost. Rat se mogao sprijaciti. Sto se ratnog zlocina tice tu nema dileme, znaju se iz cijih su redova pojedinci uglavnom vrsili zlocine.
podsjecam: 1.Marta 92 godine je odrzan referendum o nezavisnosti BIH izlaznost je bila oko 64% a 92% se izjasnilo po sljedecem pitanju za da: "Jeste li za suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana, naroda BiH - Muslimana, Srba, Hrvata i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive?" neznam o cemu ti pricas a sumnjam i da si procitao islamsku deklaraciju koja je napisana sredinom 60ih godina u kojoj se spominje polozaj muslimana danasnjice u svijetu i bih i analizira sta je dovelo do stagnacije istih...
Prikaži sve komentare (324)