Francuzi su dali temelj moderne demokratije ,Burzoaskom revolucijom,i napad na njih je napad na Evropski nacin zivljenja,na tekovine Evropske civilizacije,to je napad i na nas,koji zelimo da i Bosna jednom postane Pravna gradjanska drzava.
I kad se temelj malo osusio i ustabilio krenule su kolonizacije,pljacke i zlocini Milion i pol mrtvih samo u Alziru a puna usta demokracije,fuuuuj
Krenulo je prosvjetljavanje kako Evrope,tako i dijelova Afrike,o cemu govori i 7 miliona Arapa koji danas zive u Francuskoj,kojima ne pada na pamet da se vracaju u nazadne Arapske zemlje,koje nikada u svojoj istoriji prije Francuza nisu imali 1 % demokratije,koje su tlacili lokalni monarsi,ili ih je ugnjetavao otomasnki Sultan. Vidimo koliko su ugnjetavani Alzirci u Francuskoj,pa imamo jednog Zidana,Benzemu,Nasrija itd.pa za Francuze ima mjesta za sve one koji prihvataju nacela demokratije ali za nazadne TAlibane nema mjesta ni za koga,ko ne prihvata njihov radikalni koncept Islama,sto govori cinjenica da i danas ratuju po citavom svijetu,Libija,Sirija,Irak,Afganistan,PAlestina,PAkistan itd. Treba da im bude cast sto su ih Francuzi okupirali.
Prikaži sve komentare (48)