Nije toliko problem u tom nekvalitetnom mesu, iznutricama i vezivnom tkivu koje ide u paštete - to samo po sebi nije stetno - nije file ali nije štetno i ti proteini su hranjivi...Problem je što je tog "mesa" u prosječnoj pašteti svega oko 30% a sve ostalo su soja, skrob, hidrogenizirane biljne masnoće, pojačivaćivaći okusa, emulgatori itd. E to je taj štetni dio paštete i sličnih proizvoda.
Suština je ovo: kad kupite Argetu za 14 KM vi kupite 1kg proizvoda koji se satoji od 300 grama nekvalitetnog "mesa" i 700 grama štetnog smeća.
Pa birajte sami da li cete kupiti za 14 KM 2 kg pilećeg fileta i napraviti 4 kg zdrave domaće paštete ili ćete tolike pare dati za 300 grama otpadnog mesa i 700 grama vode, soje i hemije.
pa sta ako se prije 100god sve jelo, cak i krv?
prije 100g se umiralo od gladi,i nije bilo dostupno pola hrane koje sad imamo na raspolaganju..reci mi sto bi jela pastete ili kobasice od krve, ili crijeva, kada imam fin steak?!
Ukoliko neko traži vrsne tehnologe za procese prerade sirovina I proizvodnje hrane, ne tražite ih na birou, evo ih na klixu, komentarišu.
Sve provjerena škola I znanje: internet, forumi i chat sobe. Dokazano.