u Njemačkoj si Njemac u Španij Španac samo se mi nešto pretvaramo, glumatamo, dijelimo i kenjamo - budimo jedinstveni, budimo jači, budimo Bosanci i Hercegovci
Bajtal je komentator rezima. Kojeg? Proslog jugoslovenskog i velikosprskog i on i onaj drugi klosar Enver Kazaz sto je izjavio "da je SFRJ bila civilizacija za ovo danas"? Ovo sto je danas, to je rezultat toga sto se zeljelo da u Bosni krscani koji su manjina imaju potpunu kontrolu i radilo se na tome sve one ratne godine, kad su Bosnjaci malo ojacali, onda se nametnuo mir. I naravno da ce cetnici imati prednost, to se i zeljelo kad se pravila DAYTONSKA Bosna. I ne samo cetnici, nego i ustase. Diktatura manjine nad vecinom.
Uglavnom zasto se cudite kad nista u FBIH ne moze funkcionisati? Pa to je tako i napravljeno da bosnjacka i muslimansa vecina imaju sto manje vlasti i sto manje svega i da vladaju i ako manjine, takozvani Srbi i Hrvati. I jedini nacin ponistavanja toga je rusenje Daytona i to fizicko rusenje nametnutog izvan Bosne apartheida. Dayton je diktatura manjine nad vecinom ili apartheid. Dayton je upravo tako zamisljen, da Bosnjaci muslimani sto manje kontroliraji i ekonomski i politicki i pogotovo teritorijalno i ako su vecina. Zato Dayton nikad u skupstini BiH nije prihvacen, jer je nametnut izvan BiH i proglasen ustavom, navodno ustavom koji daje manjinama tolika prava da je Bosna danas zapravo apartheid. Bosnjacka vecina ima malo veca prava od crnacke vecine u Juznoj Africi. I to treba nasilnim (citaj vojnim) putem rusiti. Bosnjacka zemlja je nepravedno i vanustavnim zivan BiH mjerrama oduzeta od bosnjacke domicijelne vecine i 74% BIH teritorije je dato manjinama.
Prikaži sve komentare (290)