toliki test i racunanje... uefa za play off nosioce ne uzima fifinu ranglistu,nego svoju. sa pozitivnim rezultatom sa kipra mi smo 99% nosioci a kakve smo srece u zadnjih par godina haman da ce bit slovenija
Na UEFA-inoj rang listi se samo odbiju reprezentacije koje nisu iz Europe,tako da to manje-vise izadje na isto....Ali,u svakom slucaju ako dodjemo do baraza(to znaci da nismo porazeni na Cipru),bez ikakve sumnje cemo biti nositelji i bez obzira na rasplete po ostalim skupinama. Glavni razlog tome je veliki broj bodova sinocnjom pobjedom.Wales je na zadnjoj rang listi bio 8. reprezentacija svijeta,a sto je reprezentacija bolje kotirana veci broj poena se dobije za pobjedu nad njom.Tako npr. BiH,je vec nsada ima 87o bodova,a na zadnjoj objavljenoj listi je imala 787.Sto znaci,ako "vidimo"baraza,biti cemo sigurno jedna od dvije reprezentacije s najboljim koeficijentom i nije sporno da cemo biti nositelji.
ma kako cemo biti nosioci kada smo 38. na toj listi od ukupno 54? kako da poslije jedne utakmice napredujemo 20-tak mjesta da bi eventualno bili nosioci?
Prikaži sve komentare (55)