Iran je pored Izraela najvece Zlo na planeti.Iranski siti se nikada nisu smirili,pa su kroz istoriju gledali da uspostave dominaciju nad Sunitima,sto govore brojni pokusaji atentata na Turskog sultana,koji je nekada bio duhovni i svjetovsni Vodja muslimana,tj bio Halifa. Oni huskaju finansiraju i Hezbolah i HAmaz, i ko strada godinama,obicna Palestinska djeca.Dok se ne izvrsi revolucija u Iranu,i dok se ne skinu one "kapice" pokvarene,nema dole mira.
Sto ne kazes da je to bila Islamska revolucija,i da je do tada Iran bio zemlja primjer na Bliskom istoku u svakom smislu,jedna od najljepsih i najotvorenijih zemalja svijeta. Sta je falilo tim diktatorima poput GAdafija,koji je Libijcima dao besplatno skolovanje,besplatno lijecenje,najjaci pasos na svijetu,besplatne stanove i jos milion razlicitih beneficije,a danas im Boko Haram paradira Libijom,i Isil Irakom.PA za vrijemw SAdama je pola Jugoslavije,radilo tamo,Energoinvest,i jos mnogo firmi. Sada im je super kada nemaju diktatora,ali imaju 400 plemena koji medjusobno ratuju.ne zna se ko pije ko placa.
Fulan,radi se jos o sukobu iz vremena Muhamedovog,nakon sto je umro,bilo je pitanje ko ce ga naslijediti,i tu je doslo do sukoba izmedju danasnjih Sunita i Sita,pa su Suniti trazili da se novi halifa bira demokratskim putem,a Siti da Muhameda naslijedi nekakav Alija/familija Muhamedova),kojeg Siti danas spominju i u Ezanu. Otkud pravo Perzijancima,tj Irancima,da oni dominiraju nad bilo kim,pa u tome i jeste srz problema,znaci radi se kriminalnoj potrebi za dominacijom nad ostatkom muslimana na planeti.
Prikaži sve komentare (100)